Kedves leendő betegeink, kedves érdeklődők!
 
A klinika Terhespatológia osztály 22 ággyal áll a régió, sőt esetenként a régión kívüli, ellátásunkat igénylő várandósok rendelkezésére.  Az osztályunkon kezelt kóros állapotok felölelik a súlyos koraterhességi komplikációk (pl. fenyegető vetélés, terhességi vészes hányás) mellett a későterhességi patológia minden formáját (pl. fenyegető koraszülés, magzati sorvadás, terhességi magasvérnyomással járó állapotok, anyagcsere betegségek, lepénytapadási rendellenességek.) Speciális ellátást nyújtunk a magzatburok idő előtti megrepedésével kialakuló állapot esetén.  
 
Az anyukák és magzataik biztonsága érdekében osztályunkon mindennapi rutin vizsgálatokat jelentenek a magas színvonalú ultrahang vizsgálatok, a regisztrált magzati szívhangok rendszeres ellenőrzése, a magasvérnyomással járó esetekben speciális, hemodinamikai vizsgálatok végzése.  Lehetőség van magzati szívultrahang vizsgálatra és szükség esetén méhen belüli beavatkozások elvégzése is. 
 
Az osztályon négy orvos és 12 órás műszakonként 2 – 3 nővér, valamint egy diétás nővér munkája biztosítja a magas színvonalú ellátást, melynek alapja a nemzetközi minőségbiztosítás elveinek érvényesítése mellett a dolgozók folyamatos képzése. Munkánk során szoros kapcsolatban állunk az egyetem egyéb intézeteinek szakorvosaival, szolgáltatásaival.
 
A Terhespatológia osztály talán az a hely, ahol esetenként a leghosszabb ideig kényszerülnek tartózkodni klinikánk betegei. Ezért is minden lehetséges módon igyekszünk elfogadhatóvá, kényelmessé, ha lehet, családiassá tenni az itt-tartózkodást. Ezt a dolgozók természetes empátiája mellett az elhelyezés kényelmének mind magasabb szintre való emelése biztosítja. 
 
egyetemi docens
A Terhespatológia osztály vezetője