A Nőgyógyászati osztály a Klinika új épületének III. emeletén helyezkedik el. Az osztályon hét kórteremben 33 ágy található. Mindegyik kórteremhez fürdőszoba is tartozik. Nőgyógyászati osztály profilja a szülészeti, nőgyógyászati és onkológiai betegek ellátása. Az itt lévő betegek a különböző nőgyógyászati vérzészavarok, gyulladások, jó és rosszindulatú daganatos elváltozások miatt kerülnek az osztályra, felvételre.

Osztályunk műtétes aktív osztály, mely lehetőséget biztosít mind az egynapos ellátásra, mind többnapos bent fekvésre. Az osztályon frissen operált betegek, valamint császármetszésen átesett betegek intenzív ápolása is folyik. Ezen édesanyák újszülöttjei is az osztályunkon kerülnek ellátásra, biztosítva ezzel a szoptatás és a rendszeres kapcsolattartás lehetőségét az anya és újszülöttje között. Kellő kivizsgálás és előkészítés után történnek a megfelelő műtéti beavatkozások vagy konzervatív kezelések. Azon betegek, akik nagy műtéten estek át az acut osztályról szintén a nőgyógyászati osztályra kerülnek további ápolásra.
 
Ápolási specialitások:
  • Nőgyógyászati betegek előkészítése hasi műtéthez (borotválás, diéta, beöntések, gyógyszerek, hashajtók). Dohányzás tilalma! Étel,- ital megvonása altatás előtt 8 órával.
  • Műtét utáni korai mobilizálás. Célja: thrombózis, embóliaveszély elkerülése.Műtéti sebek kötözése, átkötése.

 Célja: csökkenteni a mikroorganizmusok növekedését a sebben vagy a metszés területén, optimális gyógyulás, jó funkcionális és esztétikai eredmény.

Az osztály házirendje:

I. Betegek  megérkezése: (otthoni ruha elhelyezése a kórtermekben, készpénz, értéktárgyak behozatalának mellőzése, ill. széfben  való elhelyezése).
II. Kórházi felvételkor az alábbiakat szíveskedjenek magukkal hozni: személyi igazolvány, beutaló, korábbi zárójelentései, vizsgálati leletei.
Tisztálkodáshoz, étkezéshez szükséges eszközöket, papírzsebkendőt, egészségügyi papírt,  egészségügyi intimbetétet, poharat, evőeszközt.
A fertőző gyanús betegségeket kivéve a betegek saját ruhájukat használják.
III. Betegeink számára nyújtott szolgáltatások:
A betegek rendelkezésére áll a társalgóban, kórtermekben elhelyezett televízió, melyet betegtársaik és a gyógyító munka zavarása nélkül nézhetnek.
A betegek és hozzátartozók részére italautomaták állnak rendelkezésre.
IV. Kapcsolattartás joga:
A betegek hozzátartozóikkal a kapcsolatot látogatási időben személyesen  vagy telefonon tarthatják.
A betegek látogatásának rendje:              
A betegek nyugalmának és a betegellátási tevékenységek, kezelések, vizsgálatok, vizit zavartalan kivitelezése érdekében a betegeket az alábbi időpontban kérjük látogatni:
Délelőtt 900-1130-ig, délután  1300-1900-ig
A császármetszésen átesett édesanyák és az újszülöttek látogatásának ideje alatt, a fertőzések elkerülése miatt osztályunkon kötelező a látogatók számára is a kézfertőtlenítés, a védőköpeny, a cipővédő, valamint szükség szerint orr- és szájmaszk használata. Betegség, mint pl. nátha, influenza, láz, hasmenés stb. esetén a látogatás mellőzése javasolt. A közeljövőben lehetőség nyílik VIP kórtermek igénybevételére. Ezen kórtermek kialakítása, kivitelezés alatt állnak.
 
Klinikai szakfőorvos
Nőgyógyászati osztály vezetője