Prof. Dr. Gőcze Péter,  egyetemi tanár, az MTA doktoraSzeretném bemutatni Önöknek a „Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítványunkat”, mely nagyban hozzájárult a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Nőgyógyászati Onkológiai Részleg új műszereinek beszerzéséhez és a betegek korszerű, komfortos ellátásának biztosításához.

Az Onkológiai Osztályunk feladata a daganatos betegek magas színvonalú specializált gyógyítása, melyet évtizedek óta eredményesen végzünk. A diagnosztikai lehetőségek és a gyógyszeripar fejlődése, az alkalmazott kezelési módozatok hatékonyságának növekedése oda vezetett, hogy a rosszindulatú betegség lefolyása alapvetően megváltozott.  A rosszindulatú daganatos betegség diagnózisa már korántsem olyan reménytelen, mint például tíz évvel ezelőtt volt. A komplex kezelések komoly eredményekre vezettek. A műtéti beavatkozások és a különböző kezelések után, a betegek többsége visszatérhet a korábbi életritmusához, tevékenységéhez.

Oktató-, kutató-, betegellátó munkánkat ISO minősítéssel, évenkénti auditálás és elégedettségi vizsgálatok elemzése alapján végezzük. Az Osztályunk jó hírnevének titka a dolgozóinak szakmai kiválósága és emberi helytállása. Statisztikai felmérések bizonyítják, hogy a specializált ellátás eredményeként a gyógyítás hatékonysága 20-30 százalékkal nő. A szakorvosok több szakvizsgával és több tudományos fokozattal is rendelkeznek. A tudományos-kutató-oktató munka színvonalát jellemzi az osztályunkról kikerülő közlemények magas száma. Az orvosok és a szakdolgozók országos és nemzetközi kongresszusokra történő felkért előadói meghívása, továbbképzések tartása.

Osztályunk küldetésének lényege a szakmai igényesség mellett a klinika régi hagyománya: a gondos ápolás és a betegeinkkel való személyes kapcsolattartás. Kiemelt figyelmet fordítunk a betegápolás szakszerű és humánus jellegére. Arra törekszünk, hogy pácienseink kellő felvilágosításban részesüljenek a betegségük természetével, a vizsgálatokkal, beavatkozásokkal, műtétekkel kapcsolatban, valamint arra is, hogy mindenkor a betegek érdekeit szolgáljuk kellő megértéssel, tisztelettel és tapintattal. A célzott kezelések utáni rendszeres kontroll vizsgálatok során fontosnak tartjuk pácienseink gondozást. Ezt szolgálja a fekvőbeteg ellátáson túlmenően a járóbetegeket ellátó ambulanciánk.

egyetemi tanár, az MTA doktora
A Onkológiai osztály vezetője