Klinikánkon a műtői részleg teljes felújítása történt 2011-ben. A  teljesen átépített és felszerelt, új műtőblokk a régió legszebb és legkorszerűbben felszerelt,európai színvonalú szülészeti és nőgyógyászati  műtői egysége lett, mely az széleskörű operatív  beavatkozásokhoz biztosít hátteret. A klímatizált, zsiliprendszerrel ellátott műtőblokkban 4 műtő biztosít lehetőséget szinte minden szülészeti és nőgyógyászati műtét elvégzésére.

A szülészeti beavatkozások mellett az egynapos sebészeti műtéteket, laparoscopos, hysteroscopos diagnosztikus (meddőségi kivizsgálások) és operatív (myoma, cysta, endometriosis és méheltávolítás) beavatkozásokat, hasi, hüvelyi, plasztikai és kiterjesztett onkológiai műtéteket végzünk.
 
Klinikánkon a nyitott hasi kiterjesztett nőgyógyászati onkológiai műtétek  radikális laparoscopos megoldása is jelentős szerepet kap, mely a betegek számára kisebb megterhelést jelent.
 
A nap 24 órájában koraszülöttek ellátására is alkalmas újszülött részleggel felszerelt, külön készenlétes műtő, személyzet és gyermekgyógyász áll rendelkezésre a császármetszések elvégzésére.
 
A műtő kiszolgáló része a sterilizáló. Autókláv, plazma-, és szükség esetén hőlégsterilizálással végezzük az eszközpark fertőtlenítését. A műtőben 9 szakképzett műtős szakasszisztens és 8 műtőssegéd dolgozik.
 
 
Klinikai szakorvos
A műtő vezetője
 
Baranyainé Boskovics Gabriella
Műtősnő
Vezető műtős szakasszisztens