Kedves Betegeink !
Tisztelt Érdeklődők !
 
A jó levegőjű, zöld övezetben fekvő klinikánkon 2007 óta a betegellátás mellett strukturális átalakítás és szinte  folyamatosan felújítás történik vezetőink adománygyűjtésének, a munkálat lebonyolítás gondos szervezésének és dolgozóink lelkes közösségi munkájának köszönhetően. Betegeink kényelméért napjainkban is zajlik az osztályok komfortosítása. Tesszük mindezt azért, hogy betegeink, akik klinikánkat tisztelték meg bizalmukkal, a családtól távol, idegen helyen minél otthonosabb, barátságosabb  környezetben töltsék napjaikat. Igyekszünk megtenni mindent annak érdekében, hogy betegeink minél előbb gyógyultan és elégedetten távozzanak otthonukba.Ápolóink  hivatása a beteg emberek segítése, a róluk való gondoskodás. Szülésznőink hivatásuknak azt választották, hogy segítői lesznek az élet egyik legszebb és legnagyobb élményének: a gyermek megszületésének. Erősségünk szakdolgozóink szakképzettségi mutatója. Szakképzett szülésznők, ápolók, csecsemő és gyermekápolók végzik a páciensek ellátását, akik a képesítésük megszerzését követően is folyamatosan fejlesztik szakmai tudásukat, bővítik ismereteiket továbbképzéseken, konferenciákon, hogy minél magasabb szakmai színvonalon feleljenek meg az Önök elvárásainak, betegeink megelégedettségére. Kérem kísérjék figyelemmel honlapunkon osztályaink, részlegeink tevékenységének, szakmai szemléletének részletes ismertetését. Kérdésekkel, észrevételekkel forduljanak hozzánk bátran, bizalommal, igényeljék segítségünket az eredményes együttműködés érdekében. A klinika minden dolgozója nevében kívánok Önöknek teljes gyógyulást, jó egészséget és boldog családi életet.
 
Csanádi ErikaCsanádi Erika 
klinikavezető főnővér
 
Szakdolgozóinkról
 
Szakdolgozóink a nap 24 órájában, hétvégeken és ünnepnapokon is folyamatosan teljesítenek szolgálatot. A szülőszobán 12 fő szülésznő biztosítja a biztonságos, nyugodt környezetet, a feltételeket az újszülöttek megszületéséhez és szakszerű segítséget adnak a szülés során a kismamáknak. Ismereteik, tapasztalataik átadásával, bátorítással támogatják őket nehézségeikben. Egyéni bánásmód megválasztásával, a szülőnő szabad akaratának tiszteletben tartásával, de valódi törődéssel gondoskodnak arról, hogy a születés – szülés, mint az élet egyik legszebb és legfontosabb élménye örömteli, intim családi eseménnyé alakuljon. Az egy ágyas, barátságos, színes falakkal rendelkező, függönyökkel, fali képekkel, színes bútorokkal berendezett szülőszobák megteremtésével az otthoni körülményekre emlékeztető hangulatot igyekeztünk kórházi környezetbe illeszteni. A gyermekágyas és újszülött osztályon 2 fő diplomás ápoló, védőnő, 10 fő szülésznő, 2 fő ápoló és 16 fő csecsemő és gyermekápoló teljeskörű ápolást és gondozást nyújt az édesanyák és újszülöttjeik számára. Megtanítják az édesanyákat a gyermekágyi higiéniára, a szakszerű csecsemőgondozásra, kihangsúlyozva az anyatejes táplálás jelentőségét. Tanácsaikkal segítik őket, hogy minél előbb képesek legyenek megfelelni a nyugodt, harmonikus anyai szerepnek. Arra törekszünk, hogy az édesanya és gyermeke egészségesen, felerősödve távozzék családjába, amiben segítségünkre van a szervezett szülésre felkészítő programunk a kismamák, az apukák számára és a „baba-barát” szemléletünk gyakorlati megvalósítása.
 
A Neonatológiai Tanszék osztályán 1 fő diplomás ápoló, 8 fő koraszülött,-újszülött terápiás szakápoló, 12 fő csecsemő és gyermekápoló és 2 fő szülésznő ápolja és gondozza figyelmesen, szeretettel, sok türelemmel a koraszülötteket és a beteg újszülötteket, a műtőben a császármetszés után ők végzik az újszülöttek elsődleges ellátását is. A komoly műszerezettségű osztályon magas szintű szakmai felkészültséggel és gyakorlattal segítik az orvosok gyógyító munkáját. Gondot fordítanak az osztályon kezelt újszülöttek, koraszülöttek édesanyjának megnyugtatására, gyermekük ellátásának bátorítására. Munkájukat 1 fő szakképzetlen segédápoló segíti.

 
A terhespatológiai osztályon fekvő várandósok anyai vagy magzati ok miatt történő fokozott megfigyeléséről, szakszerű ellátásáról 1 fő diplomás szülésznő és 11 fő szülésznő gondoskodik. A magzataikért, egészségesen születendő újszülöttjeikért aggódó kismamák megnyugtatása, a biztonság érzésének megteremtése, a félelem, szorongás megszűntetése kiemelt fontosságú tevékenység az osztály szülésznői számára.

 
A nőgyógyászati osztályon 10 fő szülésznő, 2 fő ápoló végzi a műtétekre való felkészítést és ápolja a műtéten átesett és más nőgyógyászati panaszokkal küszködő betegeket. Segítik őket a kezelések, beavatkozások, műtétektől való félelem oldásában, nyugtatják a betegség okozta megváltozott érzelmi állapotú, a krízishelyzetben lévő betegeket. Munkájukat 1 fő szakképzetlen segédápoló segíti. A nagy műtéteken átesett erőtlen és a kiszolgáltatott betegek teljeskörű ápolást, szakszerű megfigyelést és gondoskodást igényelnek az ébredő – megfigyelő osztályon Szakmailag jól képzett, tapasztalt szakdolgozók: 1 fő diplomás ápoló, 2 fő felnőtt intenzív terápiás szakápoló és 6 fő szülésznő segíti őket a felépülésben, gyógyulásban, a műtéti utóhatások, fájdalom miatti rossz érzés megszűntetésében. Aktív odafigyelésük, törődésük eredményeként betegeik biztonságban érzik magukat és könnyebben viselik a kényelmetlenségeket, kellemetlenségeket. Onkológiai osztályunkon 2 fő diplomás ápoló és 3 fő ápoló támasza a betegeknek a gyógyulásért folyó nehéz küzdelem megvívásában. Együttérzésükkel, türelmükkel, szeretetükkel hozzájárulnak a testi – lelki megpróbáltatások elviseléséhez és a szükséges kitartáshoz.
 
Korszerűen felújított 4 műtőnkben 7 fő műtősnő a steril feltételekért, higiéniáért felelős, ők asszisztálnak a műtéteket végző orvosoknak.  5 fő aneszteziológiai asszisztens biztosítja a műtétekhez a nyugodt körülményeket és a betegek érzéstelenségét. A műtői tevékenységek zavartalan folytonosságát 7 fő műtőssegéd segíti elő, a steril eszközökkel, kötszerekkel való ellátás 5 fő szakdolgozó feladata.  Klinikánkon szakképzett gyógytornász, védőnő és diétás nővér teljesít szolgálatot.
 
Járóbetegeink gyógyítása, diagnosztizálása magas szintű szaktudással és műszerezettséggel a szakambulanciákon történik.  A szakrendeléseken 2 fő védőnő, 1 fő diplomás ápoló, 6 fő szülésznő 5 fő asszisztens biztosítja a szükséges működési feltételeket, asszisztál a szakorvosnak és segíti a beteget speciális igényeiben, szükségleteiben. A folyamatos, zavartalan, biztonságos működéshez nélkülözhetetlen az 5 fő adminisztratív, az 1 fő informatikus és a 8 fő gazdasági dolgozó precíz tevékenysége.
 

Betegeink elégedettsége

Munkánk fokmérője a betegek ellátással való elégedettsége. Társadalmi elvárás és önmagunkkal szemben támasztott követelmény a betegellátás színvonalának javítása, a betegek jó közérzete a klinikán. 2009 óta a gyermekágyas osztályon folyamatosan, a többi osztályon és a járóbeteg rendeléseken alkalmanként, névtelen, kérdőíves betegelégedettségi felmérést végzünk. Betegeink őszinte észrevételeivel hiteles képet kapunk tevékenységünk minőségéről és ennek figyelembevételével igyekszünk javítani munkánkon. Köszönjük betegeink bátor, építő szándékú kritikáit, javaslataikat, amik hozzásegítenek bennünket hivatásunk kiteljesedéséhez, klinikánk jó hírnevének megőrzéséhez. Örömünkre szolgál és további erőt ad a hétköznapokban a betegektől érkező sok hálás köszönetnyilvánítás, dicséret munkánk elismeréseként

Szakdolgozóink szakmai elismerése
 
Szakdolgozóink munkája értéket képvisel. Hivatásának példaértékű gyakorlásáért, a betegek szolgálatáért, a jó ügyért való elkötelezettségéért, speciális szakmai és egészségügyi dolgozóhoz méltó szemlélet kialakításért, jó munkahelyi közösség formálásért és megtartásért szakmai elismerésben részesült dolgozóink:
 
Szakmai elismerésben részesült szakdolgozóink
Név Díj Dátum

Bogdán Mária

Főigazgatói dicséret

2009

Csanádi Erika

Dékáni dicséret

Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékérem

2000

2005

Dumicsné Szűcs Rozália Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2003
Fajkis Ildikó Főigazgatói dicséret 2013
Földi Attiláné Ápolásért Alapítvány Díj 2010
Ispánné Muth Magdolna Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2010
Kaizer Melinda Ápolási Egyesület díj 2011
Kovács Zsuzsanna Ápolásért Alapítvány Díj 2011
Kőrössi Viktorné Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2005
Szabó Béláné Ápolási Egyesület díj 2011
Szálasyné Várhegyi Ilona Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2008
Szuhán Istvánné Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2002
Weiszné Süle Mariann Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2011
Dr. Bencze Miklósné Ápolásért Alapítvány Díj 2008
Fóris Éva Ápolásért Alapítvány Díj 2006
Gerócs Tímea Ápolásért Alapítvány Díj 2004
Hegedűs Piroska Ápolásért Alapítvány Díj 2006
Ispánné Muth Magdolna Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2010
Jerszi Szilvia Ápolásért Alapítvány Díj 2006
Kerekes Renáta Ápolásért Alapítvány Díj 2004
Matecs Mónika Ápolásért Alapítvány Díj 2005
Misinecz Anita Ápolásért Alapítvány Díj 2004
Mesz Erika Ápolásért Alapítvány Díj 2008
Szálasyné Várhegyi Ilona Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékoklevél 2008