A  Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán – Magyarországon az elsők között - 1977-ben kezdődött el a 0-18 éves leányok számára létesített speciális, gyermeknőgyógyászati szakrendelés és osztályos ellátás. A gyermeknőgyógyászati szakrendelő többszöri költözés után a klinika új szárnyának I. emeletén kapott helyet, külön bejárattal, váróval.

A rendelő berendezése igazodván a gyermekek igényeihez, vidám, barátságos. Az ellátás követelményeinek megfelelő speciális műszerek rendelkezésre állnak, és biztosított a kor színvonalán álló ultrahang, MR, CT, és hormon laboratóriumi, citológiai, mikrobiológiai és genetikai vizsgálatok elvégzése. A szakrendelésen két, az adott területen jártas, gyermeknőgyőgyász szakvizsgával rendelkező orvos felváltva dolgozik, megfelelő asszisztenciával.
 
A szakrendelés Pécs város lakói számára alapellátást, Baranya és a környező megyék számára progresszív betegellátást végez a 18 év alatti leány betegek körében. Rekonstrukciós és hüvelyképző műtétre azonban az ország egyéb területeiről érkeznek betegek. A szakambulancia éves betegforgalma az elmúlt években 1500 megjelenés volt.
 
A járó beteg rendelésen keresztül évente 30-40 gyermek kerül felvételre a klinika nőgyógyászati osztályára, kivizsgálás, kezelés, műtét, elsősorban laparoscopia céljából. A rendelésre nem szükséges orvosi beutalót hozni, de előjegyzés szükséges. 18 év alatti gyermek esetén szülő, ill. gyám is meg kell jelenjen.